O nama

RIO Kostolac, Rekultivacija i ozelenjavanje zemljišta

riokostolac - welcome image
riokostolac - welcome image
riokostolac - welcome image
Ko smo mi?
 
Koreni kompanije „Rekultivacija i ozelenjavanje“ (RIO) stari su preko četiri decenije (od 1970.godine), kada su započeti prvi radovi na oporavku prirodne sredine na odlagalištima površinskih kopova kostolačkog basena. Kompanija u današnjem obliku nastala je 2004. godine, odlukom Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije i Vlade Republike Srbije.

Ključne oblasti delatnosti kompanije RIO su obnova i zaštita životne sredine, a svoju stručnost na tom polju stekla je pre svega stalnim radom na oporavku površinskih kopova kostolačkog basena i ekološkim aktivnostima vezanim za TE-KO „Kostolac“, na prostoru Klenovnika, Ćirikovca, Drmna, Kostolca i Požarevca. RIO se tokom decenija usko specijalizovao za brigu o zelenim površinama različitih namena i karaktera i jedna je od retkih domaćih kompanija koja se može pohvaliti višedecenijskim iskustvom u zaštiti lokalnog ekosistema i ponovnom vraćanju u funkciju prirodne sredine izložene delovanju industrijskih pogona.
 
Čime se bavimo?
 
Najveća delatnost kompanije su obimni zahvati rekultivacije i ozelenjavanja, pre svega rigidnih i jalovih zemljišta nastalih usled rada energetskih i industrijskih pogona TE-KO “Kostolac”, na kojima je RIO izgradio svoje jedinstveno iskustvo, rekultivišući preko 800 hektara površine na kostolačkim kopovima.

Pored toga, naše stalne delatnosti su i održavanje već postojećih zelenih površina i njihova zaštita od požara, održavanje i uređenje unutrašnjeg i spoljašnjeg botaničkog enterijera, proizvodnja rasada i ukrasnih i parkovskih šumskih zasada, kao i proizvodnja zdrave hrane.
Misija
 
Primenom najsavremenijih tehnologija i standarda iz oblasti ekologije sistemski raditi na očuvanju životne sredine, uz imperativ odgovornosti, kako prema korisnicima naših usluga, tako i prema široj zajednici – kroz projekte razvoja novih metoda ekozaštite i kontinuiranu edukaciju ciljnih javnosti u pravcu podizanja svesti o značaju oblasti u kojoj poslujemo.
 
Vizija
 
Pozicija nacionalnog lidera u oblasti eko-delatnosti i konkurentne regionalne kompanije koja kroz svoje delovanje neposredno okruženje čini zdravim i prijatnim mestom za život.
Zaboravljena lozinka?
Registracija
Trenutno nemate artikle u korpi!
Dodali ste artikal u korpu!