> RIO Kostolac - Blog - Od šumarka „Dečija šuma“

Blog

Od šumarka „Dečija šuma“

Kostolac - U Parku „Dečija šuma“ kod Sportskog centra Kostolac, prošlog četvrtka zasađeno je još sedamdesetak mladica čime je ispunjen plan od 140 sadnica povodom 140 godina industrijalizacije Kostolca i Srbije. - See more at: http://www.danas.rs/dodaci/branicevo/od_sumarka_decija_suma.59.html?news_id=200916#sthash.D9KOTTv8.dpuf

Kostolac - U Parku „Dečija šuma“ kod Sportskog centra Kostolac, zasađeno je još sedamdesetak mladica čime je ispunjen plan od 140 sadnica povodom 140 godina industrijalizacije Kostolca i Srbije.

U ovoj akciji, projektu koji je prošle godine započelo PD Rekultivacija i ozelenjavanje, najvredniji bili su predškolci kostolačkog vrtića „Majski cvet“ sa svojim vaspitačicama, koji su uložili mnogo truda kako bi zasadili svoje drvo. Njima su u pomoć pritekli zaposleni Privrednog društva „Rekultivacija i ozelenjavanje“ Kostolac na čelu sa direktorkom Natašom Savić, kao i Dragan Jovanović, direktor Privrednog društva „TE - KO Kostolac“, a ispred Gradske opštine Kostolac, odbornik Dragan Grubetić i član Veća, Marko Jelčić.

- Ova akcija ozelenjavanja Kostolca započeta je prošle godine uz podršku Fonda za zaštitu životne sredine. Osnovna misija projekta naslovljenog „Dečija šuma“ jeste izgradnja što većeg broja parkova za igru i zabavu dece na teritoriji Požarevca, Kostolca i celog Braničevskog okruga. Dakle, pokrenuli smo ovu akciju sa konačnim ciljem da se posadi više hiljada hektara šume, i na taj način, pre svega, mališanima koji žive u gradskim sredinama obezbedi prostor za igru u zdravom okruženju, napomenula je tom prilikom Nataša Savić, direktor PD RIO zahvalivši se kostolačkim mališanima na uloženom učešću i trudu.
Zaboravljena lozinka?
Registracija
Trenutno nemate artikle u korpi!
Dodali ste artikal u korpu!