> RIO Kostolac - Blog - Eko programi za budućnost

Blog

Eko programi za budućnost


Na četvrtom Sajmu preduzetništva održanom proteklog vikenda na prostoru Sportskog centra Požarevac, a u organizaciji Regionalne privredne komore Požarevac, među 120 izlagača iz Braničevskog okruga, Pančeva, Sremske Mitrovice i Kragujevca našlo se i Privredno društvo RIO iz Kostolca.

- Ovo je treće prisustvo Rekultivacije i ozelenjavanja na Sajmu preduzetništva i to već prerasta u tradiciju. Ova manifestacija je za nas veoma značajna, tim pre što je to bila naša prva prezentacija posle prve neuspele aukcije, i sve to zahvaljujući pozivu Milice Mitković, predsednika Regonalne privredne komore koja je imala sluha za naše Privredno društvo. Mogu slobodno da kažem da je to ustvari na neki način i bila neka prekretnica u našem radu, uspeli smo da odložimo prodaju preduzeća i krenemo uzlaznom linijom u radu i privređivanju. Na ovom sajmu smo se pojavili sa rasadničkom proizvodnjom, a planovi su nam da se sledeće godine pojavimo i kao proizvođači cveća. Požarevački Sajam je značajan jer nam pored ostvarenih kontakta, omogućava predstavljanje dela programa iz našeg rasadnika i mogućnost da ponudimo naše programe koji se odnose na rekultivaciju i ozelenjavanje, uređenje parkova, poslovnog prostora kao i njihovo održavanje. Postali smo prepoznatljivi na tržištu šireći programe za zaštitu životne sredine čime ujedno ostvarujemo osnovnu ulogu našeg postojanja i opstajanja na tržištu, kaže Nataša Savić, direktor Privrednog društva Rekultivacija i ozelenjavanje zemljišta.

Govoreći o planovima, direktor PD RIO je naglasila da tokom ove jeseni predstoji realizacija tri projekta iz oblasti ekološke zaštite koje je podržao i Gradski fond za ekologiju u Požarevcu, a koji se odnose na izgradnju parkova i vetrozaštitnih pojaseva u Kostolcu.

- Reč je o prvoj fazi projekta „Dečija šuma“ i izgradnji parka za mališane, ali i edukativnom programu za decu predškolskog uzrasta. Drugi projekat je vezan za izgradnju vetrozaštitnohg pojasa između sela Stari Kostolac i gradske deponije u Kostolcu, dok je treći projekat usmeren na dalji razvoj eksperimentalne proizvodnje uljane repice. Svi ovi projekti su uglavnom vezani za predstojeću jesenju sadnju šuma i logično je da ćemo im dati prioritet.
Zaboravljena lozinka?
Registracija
Trenutno nemate artikle u korpi!
Dodali ste artikal u korpu!