e-Shop

Lepi Jova - Beli

impatiens walleriana white
example
Količina:   
0,00 din
Opis Po veličini možemo reći da je standardni impatiens mala baštenska biljka koja se odlično ponaša i na otvorenom i u žardinjerama. Period cvetanja je od sredine aprila, do prvih jesenjih mrazeva. Ova biljka vrlo bujno cveta u toku cele sezone, ali preko leta traži zaštitu od najjačeg letnjeg sunca. Lepi jova je biljka senke. Ipak, Spellbound i Jambalaya su biljke koje dobro podnose i sunčane pozicije. Istočna ekspozicija, bez žarkog podnevnog sunca, idealna je pozicija za ovu biljku. Toplo vreme idealno je za rast i razvoja impatiensa. Temperature koje su iznad 16 C izazivaju intezivan rast i cvetanje, a temperature koje prelaze 30 C će ga usporiti, ali neće umanjiti njegovu lepotu.

Za navedene sorte dovoljno je da sadite po dve biljke u žardinjeru. Ako sadite na otvorenom u zemlju, obavezno dodajte treset. Spelbound je biljka za velike baštenske saksije preko 30 cm. Impatiens se u principu ne orezuje. Mada, kada se desi da u toku leta neke grane propadnu od suvog vazduha, možete ga orezati do ruba saksije i on će se obnoviti.

Razmnožava se uglavnom semenom. Uglavnom se radi o hibridima koji,  ukoliko daju seme, ne daju u narednoj generaciji i tako lepe biljke. Spellbound se razmnožava reznicama, ali vodite računa da prilikom skidanja reznica ne uništite lepu kuglastu formu ove biljke.
Proizvodi - nas rasad
Zaboravljena lozinka?
Registracija
Trenutno nemate artikle u korpi!
Dodali ste artikal u korpu!