ProizvodnjaUzgajanje zaštitnih ili eksplotacionih šumskih zasada i proizvodnja cveća je za sada, osnovni proizvodni program kompanije Rio. RIO je osposobljen za sadnju svih vrsta listopadnih i četinarskih sorti, kao i voćnjaka i ostalog sadnog materijala. Uz ispitivanje zemljišta i odabir najrentabilnije i najekonomičnije sorte, RIO vrši uslužnu sadnju i podizanje zasada sa svim elementima industrijske eksplotacije. U našoj aktuelnoj ponudi je 48 vrsta drveća i 20 vrsta ukrasnog žbunja. U svakom trenutku, na raspolaganju nam je preko 6.000 sadnica drveća, potpuno spremnih za sezonsku sadnju.

Sekundarni program proizvodnje je ukrasno cveće, uzgajano u plasteniku (rasadnik) površine 400m2 i plasteniku površine 125m2. RIO raspolaže sa preko 20 vrsta cveća u količini od preko 30.000 sadnica u svakom trenutku. Plastenici su opremljeni sistemima za automatsko zalavivanje i pod stalnim su nadzorom stručnih lica.

U bliskoj budućnosti, RIO Kostolac, podići će 2 nova plastenika na oko 3000 kvadrata u kojima će se uzgajati cvet rezane ruže. Plastenike ćemo opremiti najsavremenijim sistemima za proizvodnju cveta rezane ruže.

Planira se i podizanje zasada jabuke, na 8 hektara rekultivisanog zemljišta, na potezu spoljnog odlagališta Kopa Drmno. U jabukaru će se gajiti, najkvalitetnije sorte jabuka a sam zasad biće opremljen najnovijim tehnologijama u svetu voćarstva. ( Protivgradna mreža, antifrost sistemi, sistemi za navodnjavanje..).

 

Zaboravljena lozinka?
Registracija
Trenutno nemate artikle u korpi!
Dodali ste artikal u korpu!