Istorijat


Privredno društvo za rekultivaciju i ozelenjavanje zemljišta „RIO“ d.o.o Kostolac je osnovano ugovorom o osnivanju koji su zaključili „Elektroprivreda Srbije - Javno preduzeće Površinski kopovi Kostolac“, Kostolac sa p.o. broj 8589 od 23. septembra 2003. godine i „Elektroprivreda Srbije - Javno preduzeće Termoelektrane Kostolac“, Kostolac sa p.o. broj 2200 od 24.09.2003.godine, koji je dopunjen Aneksom ugovora o osnivanju koji su zaključili "Elektroprivreda Srbije – Javno preduzeće Površinski kopovi Kostolac", Kostolac sa p.o. broj 979 od 21.septembra 2005.godine i "Elektroprivreda Srbije – Javno preduzeće Termoelektrane Kostolac", Kostolac sa p.o. broj 7094/2.2, od 21. septembra 2005. godine i upisano je u Registar privrednih subjekata pod brojem 13516.

Ugovorima o prenosu udela u Preduzeću za rekultivaciju i ozelenjavanje zemljišta „RIO“ d.o.o. Kostolac, zaključenim dana 11. oktobra 2005. godine, između „Elektroprivreda Srbije - Javnog preduzeća Površinski kopovi Kostolac“, Kostolac i "Elektroprivrede Srbije – Javnog preduzeća Termoelektrane Kostolac", Kostolac i Vlade Republike Srbije, celokupan udeo i sva osnivačka prava preneti su na Republiku Srbiju.

Društvo je osnovano kao jednočlano društvo s ograničenom odgovornošću sredstvima u državnoj svojini.

Osnovna delatnost Privrednog društva je rekultivacija i ozelenjavanje rigidnih i jalovih zemljišta nastalih usled rada energetskih i industrijskih pogona PD "TE-KO Kostolac", Kostolac.

Pored pretežne delatnosti, Privredno društvo obavlja i sledeće:
          • održavanje već postojećih zelenih površina i njihova zaštita od požara,
          • uređenje i održavanje parkova, zelenih i rekreacionih površina,
          • proizvodnja rasada cveća i ukrasnog bilja i parkovskih šumskih zasada,
          • usluge u uzgoju i iskorišćavanju šuma,
          • usluge pejzažne arhitekture i sl.

Do 2014. godine sekundarni program proizvodnje je ukrasno cveće, uzgajano u plasteniku površine 400 m2 koji je stacioniran u krugu preduzeća.

Počev od 2015. godine Privredno društvo stavlja veći akcenat na proizvodnju i to: u postojećem plasteniku, plasteniku – ružičnjaku površine 25 ari u kojima se proizvodi cvet rezane ruže, poljoprivrednu proizvodnju.

 

Zaboravljena lozinka?
Registracija
Trenutno nemate artikle u korpi!
Dodali ste artikal u korpu!